Team

over-jeany.jpg

Jeany

Ik ben Jeany Schriks. Ik ben geboren in Deurne, opgegroeid in Asten. Mijn middelbare school heb ik gevolgd aan het St. Willibrord gymnasium in Deurne. Mijn vervolgopleiding heb ik gedaan in Utrecht aan de HBO opleiding voor oefentherapie Cesar. Ik merkte al gauw dat ik meer wilde weten van bewegen, ademhaling, lichaam en geest. Daarvoor is regelmatige bijscholing noodzakelijk.

Na mijn opleiding heb ik mijn eigen praktijk opgezet in Asten. Opleiding op het gebied van haptonomie, ademtherapie en psychosomatische oefentherapie heeft me sterk gemaakt in het begeleiden van patiënten met hyperventilatie, stress- en spanningsklachten.

Na eerst 25 jaar een praktijk aan huis te hebben gehad, kreeg ik de kans om mee te doen met een medisch centrum. Sinds 2007 werken we daar met bijna alle disciplines van de eerstelijns gezondheidszorg in het gezondheidscentrum Campanula in Asten. Dat maakt het ook mogelijk om goed samen te werken.

Het is een prachtig vak. Houding, beweging, ademhaling en gevoelens is wat me dagelijks bezighoudt. Het is uitdagend om een verklaring te zoeken voor lichamelijke klachten als pijn, spanning, te luisteren naar het verhaal van de mens, te kijken naar zijn (bewegings)gedrag, denken, emoties  en dit alles proberen in verband te brengen met dat wat ik zie en hoor. Het is mooi om iemand te leren inzien, mogelijk gedrag veranderen en daardoor beter functioneren in het dagelijks leven mogelijk te maken. Uiteindelijk moet je als cliënt het zelf gaan doen.

over-jeany.jpg

Ellen

Mijn naam is Ellen Adriaans- Joosten en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Asten. 

Met veel enthousiasme en plezier ben ik sinds 2010 werkzaam als oefentherapeut Cesar. Ik zie het iedere keer als een uitdaging om met houdingscorrecties, oefeningen en tips mensen zo te stimuleren zelf hun klachten te verminderen. Ik ben een betrokken therapeut en vind écht persoonlijk contact heel belangrijk in mijn benadering en behandeling. Patiënten geven mij vaak terug dat ze het gevoel hebben dat er écht naar ze gekeken en geluisterd wordt. Als therapeut sta ik naast je om samen de weg naar herstel te bewandelen.