Hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Maar soms kan hoofdpijn het dagelijks leven sterk negatief beïnvloeden. De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn de meest bekende zijn.

Hoofdpijn kan het gevolg zijn van stress, maar ook van een verkeerde houding, een belastende werkhouding of slaapproblemen.

De hoofdpijn kan ook gepaard gaan met misselijkheid, duizeligheid of wazig zien. Oefentherapie kan een mogelijke oplossing zijn voor jouw hoofdpijnklachten. We gaan samen op zoek naar de mogelijke oorzaak, wat je denkt over de hoofdpijn, jouw gedrag bij hoofdpijn, en wat de hoofdpijn in stand houdt.

De behandeling is erop gericht om je bewust te maken van het verschil tussen spannen en ontspannen, ademhaling, de stressoren die de klachten mogelijk veroorzaken, hoe je daar beter mee om kunt gaan. Is jouw (werk)houding de oorzaak van jouw hoofdpijnklachten, dan kijken we naar jouw (werk)houding, jouw werkplek. Het accent ligt hierbij op de stand van rug, schouders, nek en hoofd. De oefeningen, houdings- en bewegingsadviezen die je krijgt zijn gemakkelijk te integreren in je dagelijks leven.

Bij hoofdpijnklachten zal de behandeling ook gericht zijn op verbeteren van leefstijl, slaapgedrag, ontspanning, ademhaling, maar ook veranderen van gedachten.

hoofdpijn.jpeg

Waarmee kan ik
je helpen?